Trump imzaladı, ABD'ye mülteci kabulü durduruldu

ABD başkanı Donald Trump, peş peşe kararname imzalamaya başladı. Yeni kararnamelerle, Amerika'ya mülteci kabulü durduruldu. Kararname kapsamında 30 gün boyunca Irak, Libya, Suriye, Iran, Sudan, Somali ve Yemen’den gidenler mülteci olmasalar dahi Amerika'ya alınmayacaklar.

Trump imzaladı, ABD'ye mülteci kabulü durduruldu

Amerika'nın yeni Başkanı Donald Trump, Suriye'den mülteci kabulünü durdurdu.

Trump'ın dün imzaladığı başkanlık kararnamesi ile ikinci talimata Suriye'den mülteci kabulü yapılmayacak. Tüm mülteci başvuruları ise 4 aylığına askıya alındı.

ABD'nin yıllık kabul edeceği mülteci sayısı da 110 binden 50 bine indirildi. Beyaz Saray'ın yayımladığı kararnamede, daha önce kamuoyuna yansıyan taslak kararnamede yer alan "Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması" maddesi bulunmuyor.

Aynı kararname kapsamında, "terörle ilintili olduğu düşünülen" ülkelerden gelenler 30 gün boyunca Amerika'ya kabul edilmeyecek. Bu ülkeler arasında Irak, Libya, Suriye, İran, Sudan, Somali ve Yemen bulunuyor.

Trump, Pentagon'a yaptığı ilk ziyarette de "Amerikan ordusunun büyütülmesini ve nükleer silahlarının modernize edilmesini" öngören başkanlık kararnamesini imzaladı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # trump # mülteci # kararname