Askeri kaynaklar: Hurşit Külter hakkında asılsız haberlere suç duyurusunda bulunuldu

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tutuluğu iddiaları güvenlik kaynakları tarafından yalanlandı. Haberlerin "kasıtlı" olarak gündemde tutulmaya çalışıldığını belirten güvenlik kaynakları, asılsız haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

Askeri kaynaklar: Hurşit Külter hakkında asılsız haberlere suç duyurusunda bulunuldu

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tutuluğu iddiaları güvenlik kaynakları tarafından yalanlandı. Genelkurmay, asılsız haberlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bazı gazete ve internet sitelerinde Hurşit Külter'in 27 Mayıs 2016’dan itibaren Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde, 3 Haziran 2016’da ise 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutnalığı'nda tutulduğu yönünde haberler yer aldı.

Haberlerin "kasıtlı" olarak gündemde tutulduğunu belirten güvenlik kaynakları, Şırnak Valiliği'nin "şahıs polis tarafından gözaltına alınmıştır" açıklamasını hatırlattı.

Konuyla ilgili Şırnak Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından da inceleme başlatıldı. İncelemelerde Hurşit Külter'e ait bir kayda rastlanılmadı.

Genelkurmay Başkanlığı asılsız haberlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

PKK'nın bir yalanı da bugün ortaya çıktı. Bölücü terör örgütü, Şırnak'ta bir tanka saldırdığı ve 20 askerimizin şehit olduğu yalanını ortaya attı. Ancak Ulusal Kanal'ın bölgedeki yerel kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre tanka bir havan saldırısı yapıldı ancak önemli bir şey yok.

Güvenlik kaynakları acz içinde olan PKK'nın sayılarının palavra olduğunu dikkat çekti. Geçen hafta Tunceli'de 1 askerimizin şehit olduğu saldırıyı da PKK'lılar üstlerine 30 mehmetçiğin şehit oldu diye rapor etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# askeri kaynaklar