4 eski bakan için tarih belli oldu

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet suçlaması bulunan AKP'li 4 eski bakan hakkındaki yüce divan oylaması Meclis Genel Kurulunda yarın yapılacak. Başbakan Davutoğlu, oylamayı temaslarda bulunmak için gideceği Londra'dan takip edecek.

4 eski bakan için tarih belli oldu

Meclis Soruşturma komisyonunun yeterli şüpheye ulaşamadığı için Yüce Divan'a göndermeye gerek görmediği AKP'li 4 eski bakan ile ilgili Meclis Genel Kurulunda yarın yapılacak.

Haklarında rüşvet ve yolsuzluk suçlaması bulunan 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine Genel Kurul karardaki oylamada karar verilecek.

Yüce Divan için üye tam sayısının salt çoğunluğu yani 276 milletvekilinin evet oyu vermesi gerekiyor. Oylamalar her bakan için ayrı ayrı ve gizli yapılacak.

Genel Kuruldaki görüşmelerde; komisyona, şahısları adına altı milletvekiline ve hakkında soruşturma açılması istenen bakana söz verilecek. Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'a, konuşmak istemeleri halinde süre sınırlaması uygulanmayacak.

CHP ve MHP'nin haklarında ayrı ayrı önergeler vereceği bakanlarla ilgili oylamaya Başbakan Davutoğlu ile bazı bakanlar katılmayacak.

Davutoğlu ve ekibi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye gidecek. 21 Ocak'a kadar Londra'da kalacak olan Davutoğlu yüce divan oylamasını Londra'dan takip edecek. Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra İsviçre'ye geçerek Davos zirvesine katılacak.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # yüce divan # yolsuzluk # 4 eski bakan