Enis Berberoğlu tahliye edildi

Meclis Genel Kurulu'nda vekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Kovid-19 önlemleri nedeniyle dün gece tahliye edildi. Berberoğlu’na 31 Temmuz’a kadar ev izni verildi. Konu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da gündemindeydi.

Enis Berberoğlu tahliye edildi

Vekilliği düşürülen Berberoğlu’nun tahliyesi gerçekleştirildi. Soylu, itiraz edenlere tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda CHP'li Enis Berberoğlu’nun vekilliği, hakkında kesinleşmiş hüküm bulunması nedeniyle düşürüldü. Aynı birleşimde PKK’nın siyasal uzantısı olan HDP’li vekiller Musa Farisoğulları ve Leyla Güven'in de fezlekesi okundu. Berberoğlu, kalan 18 aylık cezasını çekmek üzere aynı gün içinde gözaltına alındı ve tutuklandı.

Berberoğlu’nun Avukatı Yiğit Acar, müvekkilinin 14 Nisan’da çıkan düzenlemeden yararlanması için talepte bulundu. Düzenlemeye göre açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, Kovid-19 nedeniyle cezalarını evlerinde infaz edilebilecek. Cumhuriyet Başsavcılığı talebi kabul etti.

Berberoğlu, 5 Haziran akşam saatlerinde Maltepe Açık Cezaevi’nden tahliye edildi. Başsavcılığın aldığı karara göre Berberoğlu, cezasının 31 Temmuz’a kadar olan kısmını evinde geçirecek.

Vekillikleri düşürülen isimler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da gündemindeydi.

Bakan Soylu, Türkiye’ye ve siyasete en büyük darbenin terör olduğunu vurguladı.

ulusal.com.tr

# chp # enis berberoğlu # Meclis Genel Kurulu