Kuyumculuk sektörü zor durumda

Kademeli normalleşme ile birlikte düğün ve bağlı sektörlerde yaşanan hareketlilik kuyumculuk sektörüne istenildiği oranda yansımadı. Altın fiyatındaki aşırı yükseliş alım gücü düşen vatandaşı zorluyor. Yatırım yapmak isteyenleri ise beklemeye itiyor. Turizm ve ona bağlı esnaf gelirlerindeki düşüş de kuyumculara yansıyor. Zor durumda olduğunu söyleyen kuyumculuk sektörü yine de umutla işlerin ‘normalleşeceği’ günü bekliyor.

Kuyumculuk sektörü zor durumda

Salgının oldukça etkilediği kuyumculuk sektörünün umudu düğünlerin başlamasıydı. Kademeli normalleşme ile düğün ve bağlı sektörlerde hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu durum kuyumculuk sektörüne istenildiği oranda yansımıyor.

Altın fiyatındaki hareketlilik sürüyor. Asgari ücret ile şimdilerde yaklaşık 3,5 çeyrek altın alınabiliyor. Alım gücü düşen vatandaşı yükselen altın fiyatı daha da zorluyor. Çeyrek altının yerini gram, onun yerini de yarım gram altın aldı.

Kuyumculuk sektörünü turizm de zora soktu. Turizm ve ona bağlı esnaf gelirindeki düşüş kuyumculara da yansıdı. Onlar şimdi artan aşılama ile sezonun hızla açılmasını, başta Rusya olmak üzere tüm dünya ülkelerinden gelecek turistleri bekliyor.

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ali Çelik, yatırımcılara önerilerde bulundu.

# normalleşme # Altın # esnaf # kuyumcu # çeyrek altın # ali çelik