Esnafın 'Perakende Yasası' talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Ticaret Bakanlığı'nın Meclis'e sunduğu Perakende Yasasının bir an önce çıkarılmasını istedi. Kuralsız iş yeri açılışların önüne geçilmesini isteyen konfederasyon, yasa ile birlikte küçük esnafın nefes alacağını belirtti.

Esnafın 'Perakende Yasası' talebi

Artan zincir marketler, kuralsız iş yeri açılımları esnafın kazancını zora soktu. Esnaf konfederasyonları bir an önce Perakende Yasası'nın güncellenerek hayata geçmesini istedi.

Esnaf, zincir marketlerin artması ve kuralsız olarak bir mahalleye birden fazla aynı hizmeti veren dükkânların açılmasına tepkili. Ticaret Bakanlığı da Meclis'e sunduğu kamuoyunda Perakende Yasası olarak bilinen kanun teklifiyle yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Meclis'te bekleyen kanun teklifinin bir an önce gündeme alınmasını istedi. Genel Başkan Bendevi Palandöken, kuralsız iş yeri açılışına izin verilmemesinin esnafı rahatlayacağını ifade etti:

- Ticari hayatta yaşanan kuralsızlıklar esnafımızın gelişmesini olumsuz etkiliyor. Haksız rekabetin neden olduğu bu düzen, üretici perişan ederken esnafı yok ediyor. Vatandaşın alım gücünü düşürürken, KOBİ'lerin üretimini engelliyor. Aynı sokağa açılan aynı sektördeki esnafın birbirine zarar vermesi dönemine son verilmeli.

- Pandemi sebebiyle zor günlerden geçen esnaf ve sanatkârları sevindirmek için TBMM'ye sunulan kuralsız açılışların önüne geçilmesi için perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Esnafımız sermayenin değil haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını istiyor. Bu nedenle esnafımızın normale daha hızlı dönmesi için Perakende Yasası acil olarak güncellenmeli.

# türkiye # kobi # market # ticaret # üretici # esnaf # perakende # TESK # ticaret bakanlığı # perakende yasası