Atlantik ekonomisi koronavirüs tehdidiyle boğuşuyor

Bütün dünyanın ortak gündemi, koronavirüs. Koronavirüs en büyük darbeyi ise ekonomiye indiriyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 2020 yılı tahminlerini açıkladı. Buna göre; G20 ülkeleri toplamda yüzde 3,8 küçülecek. Süreçten büyüyerek çıkacak olan tek ülke ise Çin...

Atlantik ekonomisi koronavirüs tehdidiyle boğuşuyor

Dünyakoronavirüsle mücadele ediyor ancak salgının ekonomiye etkisi derinden hissediliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel ekonomik toparlanmanın Avrupa ve ABD'de artan koronavirüs vakalarının tehdidi altında olduğunu belirtti. G20 ekonomilerinin bu yıl yüzde 3,8 daralacağını öngördü. Bu süreçten büyüyerek çıkan tek ülke ise Çin.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ekonomik toparlanmanın küresel olarak ilerleme gösterdiği ancak kırılgan olmaya devam edeceği ifade edildi.

Açıklamada; ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6, Avro Bölgesi ekonomisinin ise yüzde 7,7 küçüleceği belirtildi. G20 ülkelerinin ise toplamda 3,8 küçüleceği öngörülüyor.

Çin'de ise ekonominin bu yıl yüzde 2,2 büyümesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, ülke ekonomisinin gelecek yıl yüzde 7 ve 2022'de yüzde 5,5 büyüyeceği öngörüldü.

ulusal.com.tr

# abd # koronavirüs # çin # ekonomi # dünya # avro # moodys