Cemaat ve BBP'lilerin Hrant Dink cinayetindeki izleri

Hran Dink cinayetinin büyük abisi Erhan Tuncel, "Karşımızda polis değil, bir cinayet şebekesi var" diyerek Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'i suçladı. İkisi de emniyet içindeki üst düzey cemaat kadrolarından. Peki, Akyürek-Yılmazer ikilisi ile cinayetin kullanılan tetikçileri ortak noktaları ne?

Hrant Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007 tarihinden bu yana yaşanan her gelişme, cemaatin cinayetteki parmak izlerini ortaya koydu.

İşte isim isim bağlantılar.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek... Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde cinayetin "büyük abisi"Erhan Tuncel'i yardımcı istihbarat elemanı yaptı. Amiri olan Eski İstanbul Valisi Erol Çakır, siciline "Fethullahçı, dikkat edilmelidir" notu düştü.

Dönemin Emniyet İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer... Başbakan Erdoğan imzalı Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporunda, Yılmazer, ihbarlara rağmen Dink'i korumamakla suçlandı. Soruşturma açılacağına terfi etti ve Ergenekon - Balyoz operasyonlarının başına getirildi.

"Büyük abi" Erhan Tuncel, 2004 yılında McDonalds'a atılan bombayı imal ederek Yasin Hayal'e verdi ama yargılanmadı. Çünkü Trabzon Emniyet Müdürü Akyürek, O'nu "haber elemanı" yaptı. Tuncel, Akyürek'e "Ramazan abi" diyecek kadar yakındı. Erhan Tuncel de Gülen'in ışık evlerinde yetişmişti. Büyük Birlik Partili olan Tuncel, Muhsin Yazıcıoğlu Elazığ'a gittiğinde korumalığını da yapıyordu.

Azmettirici Yasin Hayal... Tetikçi Ogün Samast'a Dink'i öldüren silahı temin etti. McDonalds'a bombadı, tutuklandı. Cezaevindeyken BBP yöneticileri O'na sürekli yardım etti. Çünkü Yasin Hayal de Alperen'di.

Dink'in öldürüldüğü gün Agos'un yakın çevresindekilerin BBP'nin Trabzon teşkilatıyla irtibatlı kişiler olduğu ortaya çıktı.

Dink'in öldürüldüğü mermileri temin eden sanık Salih Hacısalihoğlu da BBP ile bağlantılı. Babası 2004 yerel seçimlerinde BBP'den Belediye Başkan adayı olmuştu.

Ve tetikçi Ogün Samast... O da Trabzon Alperen Ocakları ile ilişkiliydi. Dink'i öldürenlerin Fethullah Gülen Tarikatı ve Büyük Birlik Partisi bağlantısı hiç araştırılmadı. Ne soruşturmada, ne de mahkeme aşamasında, bu bilgiler görmezden gelindi.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # erhan tuncel # Fethullah # büyük ağabey # teslim