Joe Biden terör örgütü YPG'yi umutlandırdı: "ABD’nin buraya daha fazla asker göndermesi gerekiyor"

Biden'ın ABD başkalık seçimlerini kazanması terör örgütü YPG cephesinde seviçnle karşılandı. YPG'nin Suriye'deki ele başı Mazlum Kobane, Biden'dan bölgeye daha çok Amerikan askeri göndermesini istedi.

Joe Biden terör örgütü YPG'yi umutlandırdı: "ABD’nin buraya daha fazla asker göndermesi gerekiyor"

Suriye'deki terör örgütü YPG ele başı Mazlum Kobani Biden yönetiminden beklentilerini sıraladı. Bölgeye daha çok Amerikan askeri gelmesini istediklerini söyledi. "Biz yeni yönetim konusunda iyimseriz." diyen Terörist Kobane, "Dolayısıyla ABD’nin buraya daha fazla asker göndermesi gerekiyor." dedi.

Terör örgütü ele başı Mazlum Kobani, PKK'nın Suriye'deki varlığı ile ilgili de açıklama yaptı. Al Monitor sitesine konuşan Kobani, PKK, Rojava’da terörle savaşta çok büyük fedakârlıklarda bulundu. Bunu hiç kimse inkâr edemez. PKK Rojava halkının çıkarlarını her zaman gözetir." dedi.

Terörist Mazlum Kobani, Irak'ın kuzeyinde, Barzani ile PKK arasındaki çatışmaların ise sözde "Rojava"yı olumsuz etkilediğini söyledi.

YPG ele başı, Amerikalı petrol şirketiyle yaptıkları anlaşmaya ilişkin de konuştu. ABD petrol şirketi Delta Crescent ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

# kobani # abd # pkk # suriye # YPG # joe biden # Amerikan