Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Sistemi'nde kesintiler yaşanacağını açıkladı

Sağlık Bakanlığı, eczanelerin hastalara ilaç vermek için kullandıkları İlaç Takip Sistemi'nin (İTS) veri güncellemesinden dolayı 1 günlük kesinti yapılacağını açıklandı.

Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Sistemi'nde kesintiler yaşanacağını açıkladı

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet sitesinde ilaç takip sisteminde gün boyu sıkıntıların yaşanacağı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, “İlaç Takip Sistemi kurulu olduğu veri merkezindeki çalışma nedeniyle İTS’de gün içerisinde kesintiler yaşanacaktır. Herhangi bir aksaklık olmadığı taktirde kesintinin 07.04.2016 mesai başlangıcında sonlanacağı öngörülmektedir” ifadesi kullanıldı.

Herhangi bir aksaklık olmaması durumunda 7 Nisan mesai başlangıcı ile verilerin güncelleneceği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, “Vatandaşımızın ilaca erişiminde sorun yaşanmaması amacıyla gereken tedbirler SGKile karşılıklı alınmıştır.” belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığından, vatandaşların ilaçlara erişiminde herhangi bir sorun olmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, veri merkezinde öngörülemeyen bir arıza oluştuğu belirtilerek, "Bu sebeple gün içinde sistemde kesintiler yaşanabilecektir. Depolarda, eczane geçişlerinde ve reçete iptallerinde kısa süreli sıkıntılar yaşanabilecektir ama vatandaşlarımızın ilaca erişiminde herhangi bir sorun yoktur." ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

# sağlık bakanlığı # eczane # ilaç takip sistemi # its # ilaç alımı