Oslo Belediyesine ait binada terör tablosu

Norveç’te, Oslo Belediyesinin desteğiyle kültür-sanat etkinliği adı altında PKK propagandası yapılmasına tepkiler sürüyor. Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, ''Terörist propagandanın eseri'' başlıklı bir makale kaleme aldı. Çorman yazısında Oslo Belediyesi'nin Türkiye'ye karşı saldırgan bir tavır içinde olduğunu vurguladı. “Terörizmin her şekliyle mücadelemiz sürecek” dedi.

Oslo Belediyesine ait binada terör tablosu

Norveç’te, Oslo Belediyesinin desteklediği sözde kadın etkinliğinde sergilenen bir tabloda, terör örgütüPKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın sözlerine yer verildi. Türkiye’nin tepkilerine rağmen tablo, 7 Kasım'dan bu yana Oslo belediyesine ait bir binanın duvarında asılı durmaya devam ediyor.

Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, PKK propagandasına tepkisini Norveç basınına taşıdı. Norveç’in önde gelen gazetesi Aftenposten'da ''Terörist propagandanın eseri'' başlıklı bir makale kaleme aldı. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de on binlerce masum insanın ölümüne neden olduğunu hatırlattı:

''Oslo Belediyesi, 'Kadınların Devrimi' başlığıyla üstü örtülmüş biçimde, sınırlarımızda terör örgütü tarafından yönetilen yasa dışı bir oluşuma atıfta bulunan sözde bir sanat projesini desteklemiştir. Belediye, tabloyla birlikte, dünyanın bugüne kadar gördüğü en kanlı teröristlerden birine ait olan alıntının da arkasında durmaktadır. Anılan terörist ve örgütü, Türkiye'de 40 binden fazla masum insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur.''

Büyükelçi Çorman, Oslo Belediyesinin Türkiye'ye karşı saldırgan bir tavır içinde olduğunu belirtti. Türkiye ile Norveç'in NATO müttefikleri olduğunu hatırlatan Çorman sözlerine şu şekilde devam etti:

''Sanat özgürlüğünü suistimal etmeye çalışan bu propaganda araçlarına karşı verdiğimiz çaba dahil olmak üzere, terörizmin her şekliyle mücadele etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Norveçli dostlarımızdan ulusal güvenliğimiz için verdiğimiz bu mücadelemize saygı göstermelerini ve bizi sırtımızdan vurmamalarını bekliyoruz.''

# türkiye # pkk # terör örgütü # nato # abdullah öcalan # norveç # Oslo