Deniz Feneri yolsuzluğu delilleri işte böyle imha edildi

Deniz Feneri yolsuzluğu delilleri tek tek yok ediliyor. Yasal dinleme kayıtlarının imha edilebilmesi için savcılığın yeni bir soruşturma açıp hemen ardından takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı. Soruşturma konusu ise 18 milyon Avro tutarında kara parayı aklamak.

Deniz Feneri yolsuzluğu delilleri işte böyle imha edildi

Deniz Feneri sanıklarının yasal dinleme kayıtlarını imha edebilmek için göstermelik soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre, sanıklar hakkında basit suçlardan dava açan savcılık, "örgüt suçu bulunamadı" diyerek dinleme kayıtlarının imha edilmesini istedi. Teknik Büro'nun yanıtında, dinleme kararlarında "kara para aklama" şüphesinin de yer aldığı hatırlatıldı ve kayıtlar imha edilmedi. Teknik Büro, kara para suçlamasıyla ilgili takipsizlik kararı olmadığına belirtildi.

Kara para aklama suçu ile ilgili sürecin unutulduğunu fark eden savcılar hemen yeni bir soruşturma açtı ve takipsizlik kararı verdi. Böylece Deniz Feneri yolsuzluğuna ait önemli delillerden olan dinleme kayıtlarının silinmesine engel kalmadı.

"18 milyon Avro kara para aklamak" suçunun 15 şüphelisi vardı. Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman şüpheliler arasında yer alıyordu.

Şüphelilere rahat bir nefes aldıran takipsizlik kararının 14 Aralık 2012'de verildiği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# deniz feneri # yolsuzluk # imha