Bakan Koca'dan gençlere uyarı geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakalarını paylaştı. Vakalar konusunda gençleri uyaran Koca, ''En yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz''

Bakan Koca'dan gençlere uyarı geldi

Sağlık BakanıFahrettin Koca, vakaları paylaşarak gençleri uyardı: En yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı'nın "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaştığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre; Türkiye'de 344 bin 280 COVID-19 testi yapıldı, 28 bin 370 kişinin testi pozitif çıktı, 196 kişi yaşamını yitirdi. İyileşenlerin sayısı ise 25 bin 772 oldu.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı,112 milyon 483 bin 024'e yükseldi. Salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte,187 bin 589 doz aşı uygulandı.

Birinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 54 milyon 524 bin 358, ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 46 milyon 317 bin 471 olarak paylaşıldı.

18 yaş ve üstü nüfusta; 2. doz aşı yapılma oranının %74.50, 1. doz aşı yapılma oranının ise %87.80 olduğu bilgisi paylaşıldı.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu iller; Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Bitlis, Mardin, Muş,Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa oldu.

Kırmızı listede olan Siirt ise ikinci doz aşı oranında %55’i aşarak turuncuya geçti.

Kastamonu ili ise ikinci doz aşı oranında %75'i geçerek mavi listeye geçti.

Böylece mavi listeye geçen il sayısı 27 oldu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yüksek vaka sayılarına ilişkin bir değerlendirme bulundu.

- Aşıya rağmen vaka sayıları neden yüksek?” Bugünkü sayıya bakalım: 28.370. Covid-19 sebebiyle hastaneye yatanların sayısı ise 1.283. Henüz toplum bağışıklığı aşamasında değiliz. Aşının sonucunu hastalığın hafif geçirilmesinde görüyoruz. Vaka sayısı? Aşı artıyor ama tedbir azaldı!

- Gençler, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz. Hastalığı fark etmeden bulaştırmanız çok kolay! Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!"

# uyarı # aşı # sağlık bakanlığı # sağlık bakanı # fahrettin koca # Covid19 # gençler # korona # Oran