Fezlekelere seçim ayarı

Dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi engellendi. AKP ise sabah saatlerinde sunulan önergeyle, Meclis soruşturma komisyonu kurulmasını istedi. Şimdi fezlekeler komisyondaki vekiller tarafından incelenecek. Ancak komisyonun kurulması 1 ayı bulacak. Yani, seçimden önce ortalığa dökülmesi engellenmiş olacak.

Fezlekelere seçim ayarı

Dört eski bakan hakkındaki fezlekeleri görüşmek için olağanüstü toplanan Meclis’te bir sonuç alınamadı. Tansiyonun oldukça yükseldiği Genel Kurul’da, fezlekelerin okunması engellendi, fezlekelere seçim ayarı verildi.

Meclis’te Genel görüşmeyi engelleyen AKP, bir anlamda seçim öncesinde fezlekelerin ayan beyan ortaya dökülmesini de engellemiş oldu.

Seçim öncesi büyük risk olarak görülen fezlekeler, şimdi Meclis Araştırma Komsiyonu’nda görüşülecek. Komsiyonun kurulması için teklifi AKP Grubu verdi.

Başvuruda, ses kayıtlarının sahte olduğu savunuldu, ancak yine de “hesapverilebilirlik ilkesi gereği komisyon kurulsun” denildi.

4 Bakan hakkındaki iddiaları inceleyecek olan komisyonun kurulması ise 1 ayı bulacak. Yani iddialar seçimden önce gündemden düşürülmeye çalışılacak.

Komisyon 15 milletvekilinden oluşacak. Bunların 9’u ise yine AKP’li vekil olacak.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # 4 bakan # fezlekeler # akap