Bozdağ’dan ‘Öcalan’a özgürlük’e yeşil ışık

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen “Barış için Öcalan’a Özgürlük Platformu”, Öcalan ile görüşme konusunda önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin olabileceğini bildirdi.

Bozdağ’dan ‘Öcalan’a özgürlük’e yeşil ışık

“Barış için Öcalan’a Özgürlük Platformu” adlı grup, Abdullah Öcalan’ın durumuyla ilgili olarak dün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la gö-rüştü. ANF’nin haberinde yer alana bilgilere göre, Beşir Atalay ile yarım saat görüşen heyet, bu görüşmede platformu tanıttı ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Heyette yer alan isimlerden biri olan Zübeyde Teker, Beşir Atalay’a, Öcalan’la görüşme taleplerini de aktardıklarını belirterek “Sayın Atalay bize, çözüm sürecinin olumlu ve güven çerçevesinde sürdüğünü, bazı aksaklıklar olduğunu, ancak dünyada da bunların örneklerinin çok olduğunu söyledi. Sürecin kararlıkla sürdüğünü tekrarladı” dedi.

Bozdağ, ‘olumlu gelişmeler olacak’ dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede ise dört başlığın öne çıktığını kaydeden Teker, bu görüşmeye ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Sayın Bozdağ’a, Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin endişelerimizi ilettiğimizde, bize kanser ve ameliyat konusunda çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve Öcalan’ın sağlığının iyi olduğunu söyledi.

KCK ana davasındaki hukuksuzluğu ve mahkemelerin takındığı tavırdan söz ettiğimizde bize yargıya müdahale edemediklerini, ancak önceliklerinin tutuksuz yargılama yönünde olduğunu ve bu konunda da ellerinden geleni yaptıklarını belirti. Öcalan ile görüşme talebimizi aktardığımızda Bozdağ, bize gelecek günlerde bu konuda olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi. Bozdağ sürecin olumlu bir biçimde sürdüğünü ve iyi gelişmelerin olacağı habercisi

oldu.”

Aydınlık

# bekir bozdağ # serbest # apdullah öcalan