Sandık başkanlığına iktidar partisi yandaşları atandı

Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından, Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nde sandık başkanlıklarına, öğretmen ve devlet memurlarının yerine taraflı görevlilerin getirildiği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na şikayet dilekçesi verildi. Milletvekili adayı Süha Ziya Gökalp, “Öncü kadınlarımız ile gençlerimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına nasıl sahip çıkıyorlarsa sandıklara da sahip çıkacağız.

Sandık başkanlığına iktidar partisi yandaşları atandı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nin Akyarlar Mahallesi’nde, 7 Haziran seçimleri öncesinde sandık başkanlarının öğretmen veya devlet memurlarının yerine, taraflı kişilerin görev yapacağı ileri sürüldü.

Konuyla ilgili olarak Vatan Partisi Muğla 5. sıra milletvekili adayı Süha Ziya Gökalp basın açıklamasında bulundu. Gökalp, “7 Haziran seçimlerine 1 ay kalmıştır. Basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinde seçim sandıklarının güvenliği ile ilgili şüpheler dile getirilmektedir. Bodrum Akyarlar’da da sandık başkanlarına iktidar partisi yandaşlarının atandığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın şüphesi olmasın ki Vatan Partisi olarak sandık güvenliği ile ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Öncü kadınlarımız ile gençlerimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına nasıl sahip çıkıyorlarsa sandıklara da sahip çıkacağız. Akyarlar Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin 500 seçmen var. Bunları oy verdiği yerlerde seçmen sandıkları ve sandık başkanları incelenecek olursa sandık başkanlarının meslekleri çok rahat ortaya çıkacaktır. Vatan Partisi olarak bu konuyla ilgili seçim kurumuna müracaatta bulunduk diye konuştu ”.

Basın açıklamasının ardından Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na dilekçe verildi. İlçe Başkanı Sinan Hıncal, “Alınan duyumlara göre ilçemiz Akyarlar Mahallesi’nde sandık başkanlarına saygı değer öğretmenlerimiz ve devlet memurlarımız dururken taraflı ola bileceğini düşündüğümüz görevlilerin atandığı duyumu alınmıştır” dedi.

Aykut Kurt/ Muğla

ulusalkanal.com.tr