Ruhani'den Erdoğan'a 'Nevruz' mektubu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani, Nevruz nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mektubu gönderdi.

Ruhani'den Erdoğan'a 'Nevruz' mektubu

Ruhani'nin mektubu şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim

Sayın Ekselansları Recep Tayyip ERDOĞAN

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Hicri-Şemsi 1396 yılının başlangıcı ve Nevruz Bayramı münasebetiyle, Zat-ı Aliniz’e ve şahsınızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkına tebriklerimi sunarım.

Nevruz kıştan ilk bahara geçerek ümidi ve canlılığı armağan eden, doğanın en güzel şenliğidir. Bu şenlik, Yüce Allah’ın insana bahşettiği ve kökleri doğaya, dini inançlara ve İslam hükümlerine uzananan ılımlılık, huzur, sıcaklık, aydınlık, bolluk ve bereketin sembolüdür.

Antik nevruz bölgesinde barış ve birlik ılımlı milletlerin arzusudur. Günümüz dünyası, sevgi, aşk ve samimiyeti önemseyen ve ülkeleri çatışmak yerine yapıcı etkileşime davet eden bir ümide her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Zira milletler, ancak ümit, barış ve huzura sarılarak, birlik ve yapıcı etkileşim sayesinde, dinin çarpıtılmış şeklinden ve etnik radikalizmden hasıl olan terörizmin çirkin yüzü ile mücadele edebilirler.

Bu vesileyle, bereket ve huzurla dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle, Yüce Allah’tan Zat-ı Devletleri’ne daimi sağlık ve başarı; Türkiye Cumhuriyeti halkına izzet ve esenlik temenni ederim.

Hassan RUHANI

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # mektup # nevruz # ruhani