Gizli kahraman

Ulusal Kanal'ın 2002 yılında ulusal ve uluslararası yayını için uyduya çıkmasını sağlayan işadamı Osman Yıldız aramızdan ayrıldı. Yıldız, sadece Ulusal Kanal'ın değil Türkiye'nin de gizli kahramanlarındandı...

Ulusal Kanal'ın yaratıcılarından işadamı Osman Yıldız hayatını kaybetti. Yıldız aort damarlarını patlaması sonucu Polonya'da yaşama veda etti.

Osman Yıldız Ulusal Kanal'ın önemli hissedarları arasındaydı ve Ulusal Kanal'ın Atlantik Okyanusu'nun ortasından Kazakistan'a, İskandinavya'dan Kuzey Afrika'ya kadar izlenmesinmesini sağlayan isimdi.

1959 doğumlu olan Osman Yıldız, daha Robert Koleji'ndeyken devrimci mücadelenin içerisine girmiş ve Aydınlık saflarına katılmıştı. İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi yöneticileri "O isimsiz kahramanı" yalnız bırakmadı.

Osman Yıldız da Amerika'nın hedefindeydi. Amerika, Ergenekon davasından önce ilk operasyonu Osman Yıldız'a yapılmıştı.

Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki silahların modernizasyonu çalışmalarında önemli katkılarda bulundu. Yıldız'ın Rusya'dan getirdiği silahlarla Mehmetçik PKK'ya ağır darbe indirdi. Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonalarda işte bu silahlar kullanıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri Osman Yıldız'a başarı ödülleri verdi.

Bu nedenle O da Amerika'nın hedef tahtasındaydı. 2000 yılında Osman Yıldız'ın şirketlerine kapsamlı bir operasyon yapıldı. Operasyonun talimatını o dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök vermişti. Operasyonun gerekçesi Rusya'dan getirilen Kanas'ların özelliklerinin altında olduğu iddiasıydı. Yıldız'ın şirketindeki bütün çalışanları tutuklandı, Osman Yıldız da uzun yıllar yargılandı. Rusya ile yapılan 167 milyon dolarlık silah anlaşması operasyon nedeniyle iptal edildi. Türkiye'nin cebinde nakit çıkmayacaktı çünkü 167 milyon dolar kaşılığında Rusya'ya çay ve tütün verilecekti.

Gerçekler yıllar sonra ortaya çıktı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki yargılamalarda ihale dosyasından silahların özelliklerinin olduğu bölüm çalınmış ve değiştirilmişti. Genelkurmay Askeri Mahkemesi Osman Yıldız ve tutuklu olan çalışanları beraat etti. Yıldız'ın o dönemde Avukatı da Nusret Senem'di. Amerika onu da es geçmedi ve Nusret Senem Ergenekon tertibi kapsamında tutuklandı ve 4 yılı aşkın süre cezaevinde kaldı.

Ulusal Kanal olarak Yıldız'a sonsuz teşkkür ediyoruz. Güle güle erdemli aydın Osman Yıldız...

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # ulusal kanal # aydınlık # Osman Yıldız