Milyonları ilgilendiren düzenleme yerel seçim malzemesi oldu

370 bin er ve erbaşı ilgilendiren askerlik süresinin kısaltılması, bir kez daha yerel seçim vaadi oldu. "Askerler bayramda evde olacak" diye gündeme getirilen düzenlemeyle ilgili son tarihi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı. Yılmaz, "Önümüzdeki yılın Mart ayını geçmeyen bir tarih, Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Az bir süre kaldı" dedi. Değişiklik, 2009 yerel seçimleri ve 2010 referandumu öncesinde de gündeme getirilmiş ancak sonuç çıkmamıştı.

Askerliğin kısaltılması, yerel seçimler öncesinde yeniden ısıtılarak Türkiye gündemine sokuldu.

2009'daki yerel seçimler ve 2010'daki Referandum öncesinde de gündeme getirilen askerliğin kısaltılması, seçim sonrasında jet hızıyla rafa kalktı. Askerliğin kısaltılması, yaklaşan yerel seçimler öncesinde "açılım paketi içinde" Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yeniden gündeme getirildi.

Erdoğan'ın ardından basın harekete geçti. Düzenlemenin Kurban Bayramı'ndan önce tamamlanacağı ve askerlerin Bayram'ı evde geçireceği yazıldı. Haberler doğru çıkmadı.

"Bayram öncesi düzenleme" yalan çıkınca, bu kez düzenlemenin bayramdan hemen sonra Meclis'e geleceği iddiası ortaya atıldı.

Son açıklama ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz'ın açıklamasına göre, askerlik düzenlemesi Mart ayında, yani yerel seçimlerin hemen öncesinde Meclis'e götürülecek.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # askerlik