Kılıçdaroğlu'ndan başkanlığa 'Hitler' örneği

Hayırlı Üniversiteliler Platformu ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkanlık sistemini tarihten örneklerle anlattı. "Ne oldu da tüm yetkiler bir kişiye verilmek isteniyor" diye soran Kılıçdaroğlu, neden evet denilmesini gerektiğine yanıt verilemediğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'ndan başkanlığa 'Hitler' örneği

BAŞKANLIĞA HİTLER ÖRNEĞİ

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hayırlı Üniversiteliler Platformu' ile bir araya geldi. Başkanlık sistemine değindi Hitlerden örnek verdi.

"Cumhurbaşkanlığı makamı başbakanlık makamı ile birleştirilmiştir. Yani başbakanlık kaldırılmıştır. Cumhurbaşkanın tüm yetkileri ile başbakanlığın yetkileri Führer ve şansölye Adolf Hitler'de toplanmıştır." diyen Kılıçdaroğlu, "Benzer bir anayasa değişikliği şu anda gündemde. Bütün yetkilerin tek kişide toplandığı süreci yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerine Atatürk ile devam etti, şunları söyledi:

Cumhuriyet'in kuruluşunda bütün yetkiler bir kişide yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te miydi? Hayır. Şimdi ne oldu da biz kendi tarihimizi reddederek bütün yetkileri alıyoruz ve parlamentoyu da dışlayarak bir kişiye veriyoruz bu yetkileri, ne oldu?"

"BU MEMLEKET MESELESİ"

Hayır diyenlere terörist diyenlerin neden evet denilmesi gerektiğine yanıt veremediklerine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, referandumun siyasi parti seçimi olmadığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Bu bir siyasi parti seçimi, iktidar değişimi de değil. Ama bir rejim değişikliği. Bu süreç bir memlekete meselesidir, bir Türkiye meselesidir.

ulusalkanal.com.tr

# Hitler # kılıçdaroğlu