MGK erkene çekildi! Kritik kararlar alınacak

Türk Ordusu tankların namlusunu Irak’ın kuzeyine çevirdi, Milli Güvenlik Kurulu referanduma günler kala öne çekildi. Türkiye ikinci İsrail’e karşı alarm pozisyonuna geçti. Ankara Barzani yönetimine karşı etkili adımlar atmaya hazırlanıyor. Uzmanlar kukla devletçiğin yaşam kaynağı olan Habur Sınır Kapısı ile Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının vanasının kapatılmasının en etkili hamle olacağını düşünüyor

İkinci İsrail referandumuna sayılı günler kala Türkiye Barzani yönetimine karşı art arda kritik adımlar atıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tankların namlularını Irak’ın kuzeyine çevirdi. Milli Güvenlik Kurulu toplantısı erkene çekildi. MGK 27 Eylül’den 22 Eylül’e alındı. Kritik gündem "Bağımsız Kürdistan" referandumu.

Milli Güvenlik Kurulu Ankara'nın yol haritasını belirleyecek. Hükümet de alınacak kararları hayata geçirecek.

Türkiye, referandumun engellenmesi için hangi adımları atmalı… 25 yıldır Kürt meselesi üzerine çalışmalar yapan gazeteci Fikret Akfırat, en etkili adımın Habur Sınır Kapısı ile Kerkük-Yumurtalık boru hattının kapatılması olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Erbil Başkansolosluğu ve KDP'nin Türkiye Temsilcisliği… Akfırat referandum iptali için bu iki kritik temsilciliğin kapatılmasını gerektiğini belirtti.

Ve askeri önlemler…

Hükümet, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından Türkmen bölgesi Telafer'den yeni bir kapı açmayı düşünüyor. Yaptırımlar kapsamında Erbil'den Şırnak'a döşenecek boru hattıyla doğalgazın taşınmasına yönelik proje rafa kalkabilir.

Bir diğer konu ise ticari sınırlamalar. Bölgede satışa sunulan ürünlerin yaklaşık yüzde 50’sini ise Türk malları oluşturuyor. Türkiye, bu bölge için gösterdiği kolaylaştırmaları ve yatırımlarını yeniden gözden geçirebilir.

Şimdi gözler 25 Eylül’de yapılması planlanan referandumdan 3 gün önce toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'na çevrildi.

ulusal.com.tr

# ankara # israil # ırak # barzani # habur # Fikret Akfırat # Kerkük # Telafer # MGK # Kürdistan