Reina saldırganına istenen ceza belli oldu

İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezine yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin iddianamede tamamlandı. Saldırgan Abdulkadir Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 397 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede çoğunluğu yabancı uyruklu 51'i tutuklu 57 şüpheli bulunuyor.

Reina saldırganına istenen ceza belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ortaköy'deki eğlence merkezine yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıyla ilgili iddianameyi hazırladı. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı yapan Abdulkadir Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 397 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Çoğu yabancı uyyruklu 51'i tutuklu, 57 şüpheli hakkında hazırlanan 90 sayfalık iddianamede, olayda hayatını kaybeden biri polis 39 kişi "maktul", 60'ı yabancı uyruklu 122 kişi "mağdur" ve "müşteki" olarak yer alıyor.

Terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de gerçekleştirdiği diğer 22 olaya da değinilen iddianamede, terör örgütüyle ilgili detaylı bilgiler verildi.

IŞİD ile ilgili mahkeme ve Yargıtay kararlarının da bulunduğu iddianamede, örgütün kullandığı internet siteleri ve medya organları ile yaptığı yayınlara yer verildi.

İddianamede, saldırgan Abdulkadir Masharipov hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçu ve olayda ölen 39 kişi için ayrı ayrı olmak üzere 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Masharipov hakkında ayrıca, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, olayda yaralanan 79 kişi için "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 7,5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ulusalkanal.com.tr

# ortaköy # reina