Azerbaycan Savunma Bakanlığından Afganistan açıklaması: ''Kabil'deki Azerbaycan askerleri için herhangi bir tehlike yok''

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaşanan olaylarla ilgili Azerbaycan'dan bir açıklama geldi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kabil Havaalanı'nda görevli Azerbaycan askerlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından Afganistan açıklaması: ''Kabil'deki Azerbaycan askerleri için herhangi bir tehlike yok''

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'ın kontrolü ele almasıyla birlikte hareketli saatler yaşanmaya başladı.

Kabil Havalimanı'nda ülkeden ayrılmak isteyenler yoğunluğa sebep olurken, bölgede bulunan farklı ülkelerin askerlerinin durumu da merak konusu oldu.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kabil Havaalanı'nda görevli Azerbaycan askerlerinin durumu ile ilgili Azerbaycan Savunma Bakanlığından önemli bir açıklama yapıldı.

Bakanlığın açıklamasında, havalimanının Azerbaycan askerlerince korunan bölgesinde şu anda herhangi bir gerginlik bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, bölgedeki gergin duruma rağmen 120 Azerbaycan askerinin, havalimanının güvenliğini sağlamak için Türk askerleriyle görevlerini yerine getirmeye devam ettikleri kaydedildi.

# Azerbaycan # Afganistan # asker # taliban # kabil # azerbaycan savunma bakanlığı # Azerbaycan askerleri # Kabil Havaalanı