Papa Francıscus IKBY ve KDP liderleriyle görüştü

Papa Franciscus, Irak ziyaretinin son gününde kuzey ırak'ta temaslarda bulundu. Erbil ve Musul'a giden Papa, Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle görüştü. Papa, Musul'da terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında yaşamını yitirenler için ayin düzenledi.

Papa Francıscus IKBY ve KDP liderleriyle görüştü

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, tarihi Irak ziyaretinin 3'üncü günüde Erbil ve Musul'da temaslarda bulundu.

Papa'nın bugünkü ilk durağı Erbil oldu. Erbil Uluslararası Havalimanı'nda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkililerince törenle karşılanan Papa, burada bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Görüşmeye, Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani de katıldı.

Papa Franciscus, daha sonra, Musul'a geçti. DEAŞ'ın saldırılarında yıkılan kiliselerin yer aldığı 4 Kilise Meydanı'nda terör kurbanları için dua etti.

Musul'un Hristiyan nüfusun yoğunlukta olduğu Karakuş ilçesini de ziyaret eden Papa, DEAŞ tarafından yıkıldıktan sonra onarılan büyük kilisede ayin düzenledi. Terörizme ve dinin manipüle edilmesine karşı çıktığını belirten Papa Franciscus, toplumların birleştirilmesine inandığını söyledi.

Musul gezisinin ardından tekrar Erbil'e dönen Papa, Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani ile bu kez baş başa görüştü.

Akşam saatlerinde Bağdat'a geçecek olan Papa Franciscus, yarın sabah havalimanında düzenlenecek törenin ardından Irak'tan ayrılacak.

# deaş # ırak # tören # Kürt # hristiyan # havalimanı # musul # erbil # katolik # papa # Neçirvan Barzani # Papa Franciscus