Beykoz'da kuyuya düşen köpeği kurtarma çalışmaları sürüyor - İstanbul haberleri

İstanbul'da, 70 metrelik kuyuya düşen yavru köpeği kurtarma çalışmaları dokuzuncu gününde... AFAD ve itfiaiye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalara, maden yüksek mühendisi Orhan Kural ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndan üç mühendis de katıldı.

Beykoz'da kuyuya düşen köpeği kurtarma çalışmaları sürüyor - İstanbul haberleri

İstanbulBeykoz'da, kapatılmayan 70 metrelik bir sondaj kuyusuna düşen yavru köpeği kurtarma çalışmaları 9'uncu gününe girdi.

Kurtarma ekipleri yavru köpeği görüntülemek için kuyuya kamera sarkıttı. Sarkıtılan su altı görüntüleme cihazıyla köpeğin en net görüntüsüne ulaşıldı.

Daha sonra çalışmalara İstanbul Teknik Üniversiresi Maden Yüksek Mühendisi Orhan Kural ve Zonguldak'tan gelen Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan 3 mühendis de katıldı.

Yavru köpeğin çalışmalar sırasında korktuğu ve hareket etmekte zorlandığı görüldü. Köpeğin dikkatini çekmek için ıslık çalan ekiplerin çabaları ise sonuçsuz kaldı.

Büyük bir su kabını bağlayarak kuyuya salan ekipler, köpeğin kabın içine geçmesi için yukarıdan su döktü. Ancak itfaiye ekiplerinin bu çalışması da sonuçsuz kaldı.

Gün boyu süren kurtarma çalışmaları gece 02:00 sularında son buldu. Sabah saatlerinde kurtarma çalışmaları yeniden başladı.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # beykoz