Termik santralde üretim başladı

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ndeki orman yangını ile mücadele 13 gündür devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangın, Denizli sınırına yaklaştı.

Termik santralde üretim başladı

Orman yangınlarıyla mücadelede 15’inci gün geride kaldı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki yangın Çövmen yaylası ile Çiçekbaba tepesi arasındaki hatta devam ediyor.

13 gündür devam eden yangının söndürülmesi için havadan ve karadan yoğun müdahaleler yapılıyor. Muğla’da başlayan yangın Denizli’nin Beyağaç ilçesi sınırına yaklaşık 5 kilometre kadar yaklaştı. Yangının ilerlememesi için hem Muğla’dan hem de Denizli’den müdahaleler yapılıyor.

Köyceğiz’de 29 Temmuz günü başlayan orman yangını rüzgârın da etkisi ile Denizli'nin Beyağaç ilçesi sınırına yaklaşık 5 kilometre kadar yaklaştı. Yangının daha fazla yayılması için hem Denizli hem de Muğla yönünden müdahaleler sürdürülüyor.

Öte yandan Milas ilçesindeki orman yangını nedeniyle üretime duran Kemerköy Termik Santrali’ndeki elektrik üretimi bu sabah 06.30 itibarıyla başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, santralin ikinci ünitesindeki üretimin ise yarın başlayacağını açıkladı.

Bakan Dönmez, Afetten etkilenen illerde yaşayan vatandaşların elektrik fatura ödemelerinin 3 ay ertelendiğini duyurdu. İlgili şehirdeki elektrik dağıtım şirketlerine durumunu bildiren abonelerin bu fırsattan yararlanabileceği kaydedildi.

# muğla # denizli # Fatih Dönmez # santral # termik santral # enerji # köyceğiz