İşinden olan Öz İplik fabrika işçiler fabrika önünde eylem yaptı

Bursa’da faaliyet gösteren İpekiş Mencusat Türk Anonim Şirketi’nde çalışan 9 işçi "performans düşüklüğü" iddiasıyla işten çıkartıldı. Öz İplik-İş Sendikası da emekçilerin, Teksif Sendikası'ndan istifa ederek kendilerine üye olduğu için işten çıkartıldığını söyledi. Anayasal hakkın çiğnendiğini belirten Öz İplik-İş Sendikası, işe iade ve örgütlenme hakkı için fabrika önünde eylem yaptı.

İşinden olan Öz İplik fabrika işçiler fabrika önünde eylem yaptı

İşçilerin sendika değiştirdiği için işten çıkartıldığı belirtildi, fabrika önünde eylem başladı.

Bursa’da faaliyet gösteren İpekiş Mencusat Türk Anonim Şirketi’nde çalışan işçiler, Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası’nda örgütlüydü. Ancak işçiler haklarının yeterince savunulmadığı gerekçesiyle Teksif’ten istifa ederek Hak-İş’e bağlı Öz İplik İş’e üye oldu.

Üyelik sonrası "performans düşüklüğü" iddiasıyla 9 emekçi işten çıkartıldı. İşten çıkartmanın sendika değişikliğinden kaynaklandığını bildiren Öp İplik-İş Sendikası, fabrika yönetiminin işçilere baskı yaptığını ifade etti.

Sendika Genel Başkan Yardımcısı Turgay Ulutürk, Anayasal hak olan örgütlenmenin fabrika yönetimi tarafından ihlal edildiğini belirtti:

- Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Anayasa’nın önünde duramazsınız. Bu mücadelemiz işten atılan ve hangi sendikaya olduğuna bakılmaksızın ”emekçiler” işlerini geri kazanana kadar devam edecektir.

# bursa # anayasa # türkiş # işçi # fabrika # emek # sendika # işveren # hakiş