Kumpas soruşturmalarında bir ilk

Gizli tanıklarla ilgili soruşturmalarda bir ilk yaşandı, Erzincan’daki Ergenekon davasının gizli tanıklarına dava açıldı. Efe kod adlı gizli tanık Eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt ‘un tutuklanmasına karar verildi. Gizli tanıklar Efe ve Munzur F tipi örgüt adına suç işlemekten yargılanacak.

Kumpas soruşturmalarında bir ilk

Kumpas soruşturmalarında bir ilk yaşandı, Ergenekon’un gizli tanığı Efe hakkında kumpas davası açıldı. Mahkeme eski İliç Savcısı olan Bayram Bozkurt’un tutuklanmasına karar verdi.

Erzincan’daki Ergenekon davasının Efe kod adlı gizli tanığı eski İliç Bayram Bozkurt’a F tipi örgüt adına suç işleme ve yalancı tanıklıkla kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma suçlarından dava açıldı. Mahkeme 22 yıl 9 aya kadar hapis cezası istenen Bayram Bozkurt hakkında tutuklama kararı verdi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede ‘Munzur‘ kod adlı tutuklu gizli tanık Serkan Zirek ve Ahmet Koç da sanık olarak yer aldı. Gizli tanıklar “İrtica ile Eylem Mücale Planı’nın Erzincan’da uygulandığını” öne sürmüştü.

Gizli tanıklar Efe ve Munzur’un ifadeleri ile dönemin 3’üncü Ordu Komutanı Saldıray Berk ve dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında olduğu 14 kişi hakkında Ergenekon davası açılmıştı. Dönemin Erzincan Savcısı İlhan Cihaner makamında apar topar gözaltına alınarak tutuklanmış ve 4 ay cezaevinde kalmıştı. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi 14 kişinin de beraatine karar vermişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # Erzincan # kumpas # munzur # Efe # bayram bozkurt # Serkan Zirek # AhmetKoç # Cihaner # gizli tanıklara dava