Samanyolu TV'den kaset mesajı

FETÖ'nün siyasilere yönelik kurduğu kaset kumpası için hazırlanan iddianamenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı. İddianameye göre şüpheli olarak ifade veren Hasan Polat, örgüte ait Samanyolu TV'deki "Kollama" adlı dizide kumpaslar için mesaj verildiğini söyledi. İddianameye giren "Denizleri kuruturuz" diyaloğu dizinin 120'inci bölümünde geçiyor

Samanyolu TV'den kaset mesajı

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal ve bazı MHP'li isimlere kurulan kaset kumpası için hazırlanan iddianamenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

İddianamede, FETÖ'ye ait Samanyolu TV'den kumpaslar için mesaj verildiği yer aldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre şüpheli Hasan Polat'a "Kollama" dizisinde geçen bu diyaloglar soruldu.

17 Ocak 2017'de ifade veren şüpheli Polat, dizideki bu konuşmaların bir mesaj olduğunu iddia etti. Polat, "Bu tarihte Deniz Baykal kasetleri ortaya çıkmış ancak MHP kasetleri henüz ortaya çıkmamıştır. Böylece MHP’li veya AK Partili bazı bürokratları tehdit ediyorlar" dedi.

Savcılık iddianamede dizinin bu bölümünden 1 ay sonra MHP’lilere ilişkin kasetlerin yayınlandığına dikkat çekti. FETÖ'nün 1985-2002 yılları arasında "Ülke imamlığına" yükselen Hasan Polat'a sorulan ilgili diyaloglar, "Kollama" dizisinin 120'inci bölümün 26 ve 27'inci dakikasında geçiyor.

İddianamede, FETÖ'cülerin Milli Güvenlik Kurulu'nu da dinlediği belirlendi. Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan şüpheli eski polis Yiğit Uyar ifadesinde, 2011 yılında kendisine verilen ses kayıtlarını çözümlediğini anlattı. Ses kayıtların MGK'dan olduğunu düşündüğünü söyleyen şüpheli Uyar, konuşmaların dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ve kuvvet komutanlarına ait olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

# fetö # Deniz Baykal # samanyolu