İçişleri Bakanlığı açıkladı! KAPAN-1 BAGOK operasyonu başladı

Tam 144 teröristin etkisiz hale getirildiği Kıran operasyonları tamamlandı. Türk ordusu terörle mücadelesinde ara vermiyor. Mardin'de 915 personelin katılımıyla Kapan-1 Bagok operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı açıkladı! KAPAN-1 BAGOK operasyonu başladı

Kıran operasyonları tamamlandı; kapan operasyonları başlatıldı.

Türk ordusu terörle mücadelede hız kesmiyor. Başarılı operasyonlarla PKK'nın beli kırılıyor.

Geçen yıl ağustos ayında başlayan Kıran operasyonları başarıyla tamamlandı. Toplam 144 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 4 terörist teslim oldu. Operasyonlarda, çok sayıda sığınak ve barınak ile birlikte silah, mühimmat ve yaşam malzemesi imha edildi.

Kıran operasyonlarının tamamlanmasının ardından 2020 yılında hedef, bölücü terör örgütünü ülke gündeminden tamamen çıkarmak. İşte bu kapsamda yeni bir operasyon için düğmeye basıldı.

Mardin İl Jandarma Komutanlığınca "Kapan-1 Bagok” operasyonu başlatıldı.

Operasyonda; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 915 personel ve 60 operasyonel tim görev alıyor.

"Kapan-1 Bagok" operasyonu kapsamında tespit edilen sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda el yapımı patlayıcı, mühimmat, yarım ton yaşam malzemesi, tıbbi malzeme ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Operasyonda PKK'ya yardım ve yataklık eden 13 şüpheli de gözaltına alındı.

Yurt içinde yürütülen operasyonlar, halkında desteği ile kararlı bir şekilde devam ediyor.

ulusal.com.tr

# mardin # içişleri bakanlığı