Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Gara tepkisi: ''Destek görmedik, net bir tutum bekliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi televizyon kanalının yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Gara'da şehit ettiği 13 masumun ardından NATO ve ABD'den net bir tutum beklediklerini ifade ederek, ''Arzu ettiğimiz desteği göremedik'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Gara tepkisi: ''Destek görmedik, net bir tutum bekliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TürkAmerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi televizyonkanalının yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk-Amerikan toplumuna seslenirken verdi mesajlarını. Son dönemde iki ülke arasındaki dostluğun ciddi şekilde test edildiğini söyledi. Stratejik müttefiklik vurgusu yaptı.

ABD'den terörle mücadelede destek beklentisini bir kez daha dile getirdi.

''DESTEK GÖRMEDİK, NET BİR TUTUM BEKLİYORUZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

- Son dönemde de Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik.

- Aynı şekilde, Amerikan makamlarına ilettiğimiz klasörler dolusu delillere rağmen FETÖ elebaşıyla ilgili 4 yıldır hiçbir adım atılmaması, milletimizi ve 251 şehidimizin ailesini derinden yaralamıştır.

- Demokrasi ve özgürlükler konusunda iddia sahibi bir ülkenin, demokrasiye kasteden darbecilere kucak açması, çok büyük çelişkidir."

# pkk # terör # türk # cumhurbaşkanı erdoğan # test # nato # televizyon # gara # Amerikan # yayın # kanal # Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi