Hatay'daki orman yangınıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Kandil'in son 2 yıldır teröristlere ormanları yakın talimatı verdiği biliniyor. Teröristlerin parmağı var mı araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yanan ağaçların yerine 5 milyon fidan ekileceğini açıkladı.

Hatay'daki orman yangınıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

Hatay’da 9 Ekim’de başlayan, havadan ve karadan uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan Hatay yangının da tutuklamalar yaşandı.

Yangının ardından gözaltına alınan 2 şüphelinin sorgusu tamamlandı. Adliyeye sevk edilen 2 kişi, tutuklandı. İskenderun Başsavcılığınca soruşturma dosyası hakkında “gizlilik kararı” alındı.

Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi’nde başlayan orman yangını, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde konutlara da sıçramıştı. 2 gün boyunca havadan ve karadan müdahale edilmişti.

Yangınla birlikte sabotaj iddiaları gündeme geldi. PKK'ya bağlı bir gurpta üstlenmişti. Araştırılıyor. Kül olan alanlara otel yapılacağı iddia edilmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Samandağ ve Belen ilçelerinde yeniden ağaçlandırma yapılacağını açıkladı.

ulusal.com.tr

# hatay # orman yangını # İskenderun # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # arsuz # Belen