Cumhur İttifakı'nın yeni Anayasa kararlılığı

Anayasa tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli zirvesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre Anayasa çalışmaları kararlı bir şekilde yürütülecek. Muhalefet destek vermese de yeni anayasa teklifi kamuoyu ile paylaşılacak.

Cumhur İttifakı'nın yeni Anayasa kararlılığı

Cumhur İttifakı çalışmalar için harekete geçecek. Yeni Anayasa için çalışmalar kararlı bir şekilde yürütülecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 4 Şubat’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Görüşmenin ana gündemi yeni Anayasa çalışmaları oldu.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan ile Bahçeli, çalışmaların kararlı bir şekilde sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı. Muhalefetin yeni anayasaya karşı samimiyetsiz bir yaklaşım içinde olduğu da gündeme geldi. Muhalefetin destek vermemesi durumunda dahi teklifin kamuoyu ile paylaşılması konusunda fikir birliği sağlandı.

Çalışmalar için Ak Parti ve MHP'nin bir komisyon kuracağı belirtildi. Bu süre içinde de siyasi partiler, üniversiteler ve alanında uzman isimlerin birikimlerinden de yararlanılacak.

2011’de kurulan Meclis Uzlaşma Komisyonu’nda yaklaşık 60 madde üzerinde uzlaşmaya varılmıştı. Yeni Anayasa için bu komisyonun çalışmaları da göz önünde bulundurulacak.

Ortaya çıkan yeni Anayasa çalışması muhalefet partilerine götürülecek ve kamuoyuna açıklanacak. Hazırlıklar bittiğinde de Cumhur İttifakı’nın teklifi olarak Meclis’e sunulacak.

# erdoğan # mhp # ak parti # devlet bahçeli # tbmm # meclis # anayasa # cumhurbaşkanı erdoğan # yeni anayasa # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # komisyon # Bahçeli # muhalefet # cumhur ittifakı # MHP Lideri Devlet Bahçeli # yeni anayasa çalışmaları # anayasa çalışmaları # Anayasa tartışmaları # anayasa komisyonu # AK Parti ve MHP # Erdoğan Bahçeli # Erdoğan Bahçeli görüşmesi