Times yazdı: İngiltere Karadeniz'e savaş gemisi gönderecek

Rusya'nın Ukrayna için yaptığı istihbarat operasyonundan sonra İngiltere Karadeniz'deki krizin aktörlerinden biri oldu. İngiliz basını donanmadan iki savaş gemisinin Karadeniz'e gönderildiğini yazdı. Rusya ise gemilerinin yanı sıra hava unsurlarını da Karadeniz'e naklediyor.

Times yazdı: İngiltere Karadeniz'e savaş gemisi gönderecek

Atlantik operasyonu ile Donbas krizi yeniden başlatıldı. Rusya temkinli. Ukrayna sınırına askeri yığınağını sürdürürken, istihbarat alanındaki oyunlara da göz yummuyor.

Moskova'dan bilgi sızdırdığı belirtilen Ukrayna Başkonsolosuna yapılan casusluk operasyonu sonrası saha yine hareketlendi.

İngiltere'den de beklenen hamle geldi. Times gazetesiKraliyet Donanmasına ait iki savaş gemisinin Karadeniz'e gönderileceğini yazdı. Böylece Ukrayna ve NATO'daki müttefikleri ile dayanışma mesajı verileceği vurgulandı.

Ayrıca, uçak gemisiQueen Elizabeth’te yer alan F-35 jetleri ile Karadeniz’e gönderilen gemilere havadan destek vereceği kaydedildi.

Rusya'da bu hamlelere karşı Karadeniz ve çevresine askeri takviyelerine devam ediyor. İstanbul Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait 2 savaş gemisi daha Karadeniz’e açıldı.

Stavropol'daki birliklerden 50'den fazla savaş uçağı ve mürettebatı Kırım'a ve Rusya'nın güneyindeki Astrakhan'a sevk edildi.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # karadeniz # nato # savaş gemisi # müttefik # kırım # gerilim # Rusya Ukrayna # uçak gemisi # ingiliz donanması # Rusya Kırım # TİMES # Karadeniz gerilim # Queen Elizabeth # Kraliyet Donanması # Karadeniz savaş gemisi # İngiltere savaş gemisi # merlin