AKINCI TSK envanterine girdi

Bayraktar AKINCI TİHA, güvenlik güçlerimizin envanterine girdi. Tekirdağ'da yapılan teslimat törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Yüzde yüz yerli ve milli teknolojiyle üretilen AKINCI'nın sahip olduğu teknolojiyi, dünyada yalnızca 4 ülke üretebiliyor.

AKINCI TSK envanterine girdi

Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı da eklendi. Tekirdağ'da yapılan teslimat törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Bayraktar AKINCI'ya imzasını attı.

Baykar Teknoloji'nin lideri Selçuk Bayraktar da dünden bugüne Türk Havacılık Sanayisi'nin geldiği noktayı anlattı. Başlangıçtan bugüne çok yol kat edildiğine dikkat çeken Bayraktar, Türk gençlerine seslendi. "Ülkemizin geleceği olan siz gençlerle birlikte Türkiye, bu alanda dünyanın 1 numarası olabilir." dedi.

Törede konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da milli sanayi vurgusu yaptı.

Daha önce test atışlarını ve test uçuşlarını başarıyla tamamlayan AKINCI TİHA, Türkiye'nin göklerdeki gücüne güç katacak.

Geliştirme sürecinde çok önemli başarılara imza atan AKINCI, 11 bin 594 metre ile Türk Havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı. AKINCI TİHA, bu yükseklikte 25 saati aşan bir süre boyunca havada kaldı.

Bayraktar AKINCI, yine bu geliştirme süreci boyunca 1000'in üzerinde "Sorti" yaptı.

6 ton ham ağırlığına sahip AKINCI, 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahip.

Ayrıca AKINCI TİHA, bu özellikleriyle birlikte savaş uçaklarının birçok görevini de tek başına gerçekleştirebiliyor.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # iha # akıncı # tiha # Vatan # savunma # savunma sanayi # insansız hava aracı # Milli SİHA # AKINCI TİHA