Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi, 950’inci yılında törenlerle kutlandı. Kutlamaların merkezi, Sultan Alparslan’ın karargahını kurduğu Malazgirt Ovası oldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye yeni bir şahlanış içinde'' dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı

1071 yılının 26 Ağustos'uydu. Malazgirt Meydan Muharebesi ile Selçuklu Hükümdarı Alparslan, büyük bir zafere imza attı. Bizans İmparatoru Romen Diyojen'i yenen Alparslan, Anadolu'nun kapılarını Türklere açtı. Gücü kırılan Bizans artık bir tehdit olmaktan çıktı. Tarihin seyri değişti.

Malazgirt Zaferi’nin 950'nci yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

Malazgirt Ovasına ''1071 Sultan Alparslan Otağı'' kurulurken, tören, Mehter Takımı'nın gösterisiyle açıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye yeni bir şahlanış içinde'' dedi:

- Tarih fethettiğimiz tüm beldelerde güveni, huzuru, hoşgörüyü ve refahı hakim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelelerin şahididir. Bugün de her yeri eman ve esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Türkiye doğuya ve batıya ait ne varsa kucaklayan büyük bir medeniyet mirasının varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir.

Malazgirt Zaferi’nin 950. Yıl kutlamaları kapsamında, alanda 2 gün boyunca atlı okçuluk, cirit ve at yarışları gibi organizasyonlar düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı da kutlama mesajı yayınladı.

# türkiye # mhp # devlet bahçeli # malazgirt # zaferi # Malazgirt Meydan Muharebesi