Fethullah Gülen'e hapis istemi

Tahşiyeciler soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame tamamlandı. "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek"le suçlanan Fethullah Gülen hakkında 34 yıla kadar hapis cezası istendi. Soruşturma kapsamında 15'i tutuklu 33 şüpheli bulunuyor.

Fethullah Gülen'e hapis istemi

Bu konuşmada adı geçen tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında iddianame yazıldı.

İddianamede, firari Fethullah Gülen ile birlikte 33 şüpheli bulunuyor.

İddianamede; Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 33 şüpheli bulunuyor.

Tamamlanan iddianamede, "Paralel Devlet Yapılanması" elemanlarının, bir gruba kumpas kurduğu, iftira attığı ve resmi belgede sahtecilik yaptığı belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan iddianamede Fethullah Gülen'in "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçundan 22,5 yıla kadar, "resmi belgede sahtecilik"ten 7,5 yıla kadar, "iftira" suçundan 4 yıla kadar hapsi isteniyor. Gülen hakkında istenen ceza toplamda 34 yılı buluyor.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # paralel devlet