Hizmet-İş Başkanlar Kurulu toplandı: Emek cephesinden dayanışma mesajı

Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nu Antalya’da topladı. Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD’nin Türkiye yönelik emperyal tuzaklar kurduğunu belirtti. Arslan, bu tuzaklara karşı emek cephesini dik durmaya çağırdı. Konfederasyon Başkanı, çalışma hayatında yaşanan sorunlara yönelik de değerlendirmeler yaptı.

Hizmet-İş Başkanlar Kurulu toplandı: Emek cephesinden dayanışma mesajı

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD’nin Türkiye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi, işçi sınıfını vatan mücadelesinde buluşmaya davet etti.

- Emperyalist güçlerin ülkemizi bölmek uydu devletler kurma adına başlattıkları operasyonları devam ediyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. ABD Başkanı Erdoğan’ı devirmemiz lazım dediğinde maalesef muhalefet düşecek ise millet iradesi ile düşürecek sanane diyemedi.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısını Antalya’da yaptı. Toplantıya Türkiye’nin birçok ilinde şube başkanı ve temsilci katıldı.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın konuşmasında ABD’den Türkiye’ye yönelen tehditler ve buna karşı emek cephesinin alması gereken tavır öne çıktı. Arslan, Washington yönetiminin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı devirmek için Biden tayfası ile olan iş birliğine dikkat çekti.

- Biden başkan olmadan önce de muhalefetle iş birliği yapacağız Erdoğan’ı devireceğiz dedi. Birileri de dostlarımız ile iktidar olacağız dedi. Dostlar… Birileri kulaklarına fısıldadı ki dostlarımız diye ifade ediliyor. Bir oyun sahneye koyuldu ve oynanıyor. Elbette biz sendikacıyız. Ama bu ülkenin bir yurttaşıyız. Buna karşı dik durmamız gerekiyor.

6-8 EKİM TERÖR OLAYLARI

Arslan, 6-8 Ekim terör olayları ve Diyarbakır ailelerinin Evlat Nöbeti’ne yönelik de konuştu.

- 6-8 Ekim Türkiye'ye yönelik emperyalist güçlerin kontrolündeki isyan hareketidir. Bu katillerin sokağa çağıranları kahraman etmek isteyen çevreler de var. Şube başkanları lütfen bu annelere destek olun. Bunların Avrupa'daki partnerlerini Diyarbakır'a davet ederek PKK’nın korkunç yüzünü anlatan annelerle buluşturuyoruz.

Konfederasyon Başkanı Arslan, belediyelerde yaşanan işten atmalara da tepki gösterdi. İşe geri dönüşler için mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

- Seçim öncesi hiçbir işçi ak partili MHP’li işten çıkarılmayacak diyenler 10 binlerce arkadaşımız işten çıkardı. 40 bin üzerinden istifa ettirildi.

TÜRK-İŞ İLE MÜCADELEMİZİ BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Arslan, Aralık’ta başlayacak 2022 yılı asgari ücret görüşmelerine ilişkin de birlik mesajı verdi.

- Asgari ücret cümlesi… Türk-İş ile birliğimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz.

# antalya # işçi # emek # sendika # Mahmut Arslan # Emek cephesi