Çiftçiler sorun ve çözümlerini anlattı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde üreticiler, Ulusal Kanal'da buluştu. Özel yayına, Amasya'dan İzmir'e, Diyarbakır'dan Trabzon'a Türkiye'nin dört bir yanından çiftçi katıldı. Sorunlar ve çözüm önerilerin konuşulduğu programda kredi borçları, plansız üretim, kuraklık ve girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çekildi. Üretimin sürdürülebilir olması için çiftçinin her alanda desteklenmesi gerektiğini vurgulandı.

Çiftçiler sorun ve çözümlerini anlattı

Kredi borçları, plansız üretim, kuraklık ve girdi maliyetlerindeki artış... Çiftçilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları Ulusal Kanal'ın özel yayınında masaya yatırıldı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü özel yayınına Diyarbakır, İzmir, Trabzon, Isparta, Bolu, Amasya, Konya, Aydın ve Ankara'dan üreticiler katıldı.

Üreticiler, devletin üretimi artırmaya yönelik adımlar atmasını, üretimin planlanmasını ve desteklemelerin salgın koşullarına uygun şekilde yapılmasını istedi.

Programda üreticilerin yanı sıra Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek ve Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır da katıldı. Üreticinin baş tacı yapılması için başta girdi maliyetlerinin düşürülmesi olmak üzere her türlü desteğin verilmesi gerektiğini vurguladı.

# izmir # ankara # aydın # diyarbakır # trabzon # ısparta # ulusal kanal # Konya # üretici # maliyet # çiftçi # üretim # bolu # amasya