SONAR’ın referandum anketinden ne çıktı? Evet mi Hayır mı önde?

Anketlerde HAYIR oyları önde gidiyor. SONAR araştırma şirketi 26 ilde 5 bin kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarını açıkladı. Hayır oylarının yüzde 51, 8 olduğu belirtildi

SONAR’ın referandum anketinden ne çıktı? Evet mi Hayır mı önde?

"Hayır" oylarının önde olduğu belirlendi, farklı şirketler yaptığı ayrı ayrı çalışmada aynı tabloyu ortaya çıkardı.

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR, 26 ilde yaptığı araştırmaya göre, "Evet" oylarının yüzde 48,8, "Hayır" oylarının ise yüzde 51,2 olduğunu saptadı.

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, 26 ilde 5 bin kişiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 13,36'sının "Yanıt yok" dediğini ancak eğilimlerinin "hayır" yönünde olduğunu belirtti.

Haziran 2011 genel seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanı ve 7 Haziran 2015 genel seçimlerini sonuca en yakın tahmin eden SONAR, "Hayır" oylarının yüzde 53'e kadar yükselebileceğini belirledi.

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi de anket sonuçlarını açıkladı. SONAR'la farklı araştırmayı yapan Konsensus, ortaya aynı sonucu çıkarttı. Yani, "Evet"in oranı yüzde 48,8, "Hayır" diyenlerin oranı ise yüzde 51,2 sonucu tespit edildi.

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen MAK Danışmanlık Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da ilk kez kendini AKP'li ifade edip "HAYIR oyu vereceğim" diyen bir kitlenin olduğunu açıklamıştı.

# referandum # anket # son anketler # sonar