Güney Sudan'da yolcu uçağı düştü

Güney Sudan'da içinde mürettebat dahil 22 kişi bulunan bir yolcu uçağı iniş için alçaldığı sırada havalimanın yakınındaki nehre düştü. Kazada 19 kişi hayatını kaybetti. Kurtulan üç kişiden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Afrika ülkesi Güney Sudan'da uçak kazası meydana geldi.

Başkent Juba'dan havalanan uçak Yirol kentine iniş için alçaldı. Ancak uçak havalimanına kısa bir mesafe kala bölgedeki nehre düştü.

Uçakta mürettebat dahil 22 kişi bulunuyordu. 19 kişinin hayatını kaybettiği kazadan, 6 yaşında bir çocuk, yardımcı pilot ve Avrupalı bir turist yaralı olarak kurtuldu. Yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu belirtildi. Kurtarma ekipleri nehirdeki cesetleri çıkararak morga kaldırdı.

Uçağın düşme sebebi henüz bilinmiyor. Uçağın düştüğü Yirol kasabası ise ülkedeki iç savaşın merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Ulusal bir şirket tarafından yolcu taşımacılığı için kiralanan uçağın, Cuba Uluslararası Havalimanı'ndan Yirol kentine gittiğini aktaran Aguek, kaza sebebinin araştırılması için sivil havacılık ekibinin beklendiğini kaydetti.

# havalimanı