Milletvekili partilileri İhsanoğlu için tehdit etti

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl teşkilatını Ekmeleddin İhsanoğlu için çalışmaya zorladı. Haydar Akar, seçim sonucuna göre başarı ve başarısızlığın değerlendirileceği tehdidinde bulundu.

Milletvekili partilileri İhsanoğlu için tehdit etti

CHP Kocaeli MilletvekiliHaydar Akar, İl teşkilatını Ekmeleddin İhsanoğlu için çalışmaya zorladı. Haydar Akar, seçim sonucuna göre başarı ve başarısızlığın değerlendirileceği tehdidinde bulundu.

Manşet Kocaeli sitesinden Yılmaz Karabıyık'ın haberine göre; Bazı vekilleri, İhsanoğlu’nu kabullenmedi, tabandan da çatırtılar gelmeye başladı. Öyle ki ilimizdeki CHP’li yöneticiler şu ana kadar tek bir çalışma yürütmedi. Durumun farkında olan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yöneticileri ve tabanı uyardı, tartışmalara son vermelerini ve çalışmalarını istedi. CHP Genel Başkanı Kemal İhsanoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı istişareler sonucu ortaya çıkan aday profiline uygun olduğunu dile getiren Akar, bu saatten sonra macera aramaya gerek olmadığını, her şeyin bir yeri zamanı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı adayını seçtirmek için çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Akar, bu seçimlerden sonra başarı ve başarısızlığı da değerlendireceklerini belirterek bir nevi teşkilatlara gözdağı da verdi. Eleştirmenin en kolay yol olduğunu dile getiren Akar, “Zor olan çalışıp kazanmaktır” dedi. Akar, parti disiplinine uyup, Erdoğan’ın seçilmemesi için yoğun bir tempoda çalışmaları gerektiğini söyledi.

Akar’ın bu sözleri, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek anlamında herhangi bir çalışmada bulunmayan, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’a ve ilçe başkanlarına açık bir uyarı olarak algılandı.

Aydınlık

# chp # milletvekili # haydar akar