Kenan Evren öldü mü?

12 Eylül darbesinin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in sağlık durumuyla ilgili iddialara Ankara GATA'dan açıklama geldi. Açıklamada 98 yaşındaki Evren'in sağlık durumunun kötü, bilincinin ise kapalı olduğu belirtildi

Kenan Evren öldü mü?

Son günlerde öldüğü iddia edilen 98 yaşındaki Kenan Evren'in durumuyla tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden açıklama geldi.

GATA açıklamasında 7. Cumhurbaşkanı emekli Orgeneral Kenan Evren'in "öldüğü" şeklindeki bilgilerin doğru olmadığı belirtildi. 12 Eylül darbesinin lideri Evren'in sağlık durumunun iyi olmadığı, bilincinin de kapalı olduğu kaydedildi.

Evren, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden tam 34 yıl sonra, dönemin Milli Güvenlik Konseyi'nin hayatta kalan tek üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya ile birlikte yargılandı.

Evren, duruşmalara, yaşı ve sağlık durumu nedeniyle tedavi gördüğü Ankara GATA'dan telekonferans yöntemiyle katıldı. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18 Haziran 2014 tarihli kararıyla "darbe" suçundan Şahinkaya ile birlikte müebbet hapse mahkûm edildi. Mahkeme, Evren'in ordudan çıkarılmasına da hükmetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Evren ile ilgili tebliğnâmeyi henüz hazırlamadı.

ulusalkanal.com.tr

# GATA # 12 eylül # kenan evren