Sabri Uzun’dan çarpıcı açıklamalar

İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Ergenekon şeması ile ilgili de savcılığa çarpıcı ifadeler verdi. Şemanın 2001 yılında oluşturulduğunu söyleyen Uzun, "Gizli bir el şemayı istediği gibi değiştirdi. Birçok dava bu şema ile şekillendirildi" dedi.

Sabri Uzun’dan çarpıcı açıklamalar

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Ergenekon tertibini başlatan sözde örgüt şemasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na önemli birligiler verdi.

Şemayı ilk gördüğünde örgütün sözde 1 numarası olarak dönemin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın göründüğünü söyleyen Uzun, şemanın zaman içinde değiştirilerek istenildiği gibi kullanıldığını belirtti.

"Şemada örgütün başı olarak gösterilen Çetin Doğan'ın 2007 yılında yapılan Ergenekon dosyasında adı geçmiyordu. Çetin Doğan'ın adı 2009 yılında yapılan Balyoz soruşturmasında geçti. Bir gizli irade Çetin Doğan'ı Ergenekonun içinden alıp Balyozun içine dahil etmiştir."

İlk şemada yer alan bir diğer komutan ise, Çorlu'daki Kolordu'nun komutanıydı. Uzun bu kişinin Yıldırım Türkeri olduğunu tespit ettiğini söyledi. Ancak Türkeri'nin ismi ne Ergenekon ne de Balyoz davalarında yoktu. Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun Türkeri'nin 2012 yılındaki 28 Şubat soruşturmasına dahil edildiğini belirtti.

"Anayasa dışı bir güç merkezi hedefleri belirliyor, istediği davaya göre bunları taksim ediyor, bir takım uydurma deliller temin ediliyor ve haklarında önce bir ihbar yapılıyor, sonra yayınlarla itibarsızlaştırılıyor, sonra yalnızlaştırılıyor ve haklarında soruşturma yapılıyor."

Hrant Dink cinayetiyle bir kampanya başlatıldığını söyleyen Uzun, Ergenekon, Balyoz, OdaTV, Casusluk Amirallere Suikast, 28 Şubat ve Şike davalarının bu kampanyanın ürünü olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# odatv # Balyoz # Hrant Dink # ergenekon # sabri uzun