"Doların kıt olacağı bir döneme giriyoruz"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Los Angeles'ta dolarla önümüzdeki dönem meydana gelebilecek olası risklere işaret etti. Babacan Emrikan Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalara da değinerek, "Doların kıt olacağı bir döneme giriyoruz" dedi. Babacan kredi kartı kullanımında da sınırlamaya gidileceğini söyledi.

"Doların kıt olacağı bir döneme giriyoruz"

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, piyasaları hassas bir sürecin beklediğini söyledi. İş dünyasının temsilcileri ile birlikte Amerika’da temaslarda bulunan Ali Babacan, Amerikan Merkez Bankası politikalarını değerlendirdi. Babacan, "doların kıt olduğu bir döneme giriyoruz" tespitinde bulundu.

Dünyada doların azalacağına dikkat çeken Babacan “3-4 yıl hareketlilik yaşanacak. Hesaplarımızı buna göre yapmalıyız.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Program çerçevesinde kredi kartlarına yönelik alınacak tedbirlere değindi. Taksitli kredi kartlarında çok artış olduğunu, vatandaşın taksitli kredi kartı borcunun son 1,5 yılda hızla arttığını vurguladı. Babacan kredi kartlarındaki taksit sayısına aylık gelire göre limit koyulabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# ali babacan # dolar # kredi kartı # Los Angeles