Bakan kahreden haberi verdi

Manisa'nın Soma ilçesi adeta yangın yeri. Özel bir şirkete ait maden ocağında yangın nedeniyle ortalık savaş alanına döndü. Enerji Bakanı Taner Yıldız ölü sayısının 201'e çıktığını açıkladı. 400'den fazla işçi hala yerin altında mahsur. Geçen her dakika yer altındaki madencilerin yaşam şansı azalıyor, ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor.

Bakan kahreden haberi verdi

Bir lokma ekmek için asgari ücretle çalışan yüzlerce işçi canından oldu. Manisa'nın Soma ilçesine düşen ateş Türkiye'yi yaktı. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin işlettiği bir kömür madeninde katliam yaşandı. Çıkan yangında resmi rakamlara göre 201 işçi öldü, 400'den fazla madenci ocakta mahsur kaldı.

Olayın, 787 işçi ocakta olduğu sırada, trafo patlaması nedeniyle olduğu açıklandı. Ocak duman altında kaldı. Yüzlerce işçi yer altındaki 5 kilomatrelik alanda mahsur kaldı.

Saat 15.15'te yaşanan faciayla ilgili resmi açıklamalar Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından yapıldı. Yıldız, 201 işçinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü duyurdu. Bakan, yangın çıktığı sırada, madende 787 işçinin çalıştığını belirtti. Yıldız 4'ü ağır olmak üzere 80 işçinin de yaralı olduğunu duyurdu.

Öte yandan facianın kabinedeki doğrudan muhattaplarından olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuyla ilgili şu ana basının karşısına çıkmadı.

Yangın sırasında madende bulunan işçiler, Soma ve Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılmaya devam ediyor.

Acılı ailelerin hastane ile maden ocağı önündeki endişeli ve öfkeli bekleyişi sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # facia # açıklama # madenci # taner yıldız # Manisa # soma