Dünyaca ünlü keman sanatçısı Ulusal Kanal'a konuştu

Klasik müzik ile sıcak Latin ruhunu yansıtan Flamenko bir araya geldi, İstanbul'da sanat rüzgarı esti. Dünyaca ünlü keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja, İstanbullularla buluştu. Bavyera Radyo Oda Orkestrası'nın eşlik ettiği sanatçıyla kemanın telindeki Latin esintisini konuştuk.

Klasik müzik ile sıcak Latin ruhunu yansıtan Flamenko tınıları harmanlandı. Keman ve Flamenkonun heyecan verici buluşma, Patricia Kopatchinskaja'nın elinden geçti.

Dünyaca ünlü Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja , İspanyol besteci Mauricio Sotelo'nun "Luz sobre lienzo" eserine kemanıyla ses verdi. Sanatçıya Bavyera Radyo Oda Orkestrası, flamenko dansçısı Fuensanta "La Moneta" ile perküsyon sanatçısı Augustin Diassera eşlik etti.

Eserin dünya prömiyeri Türkiye'de İş Sanat aracılığıyla gerçekleşti. Kopatchinskaja, konser öncesinde Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı.

Kopatchinskaja, için müzik ne bir meslek ne de bir hobi. Müzik onun için bir tutku.

Moldovalı sanatçının ilham kaynağı ise hayat ve hayata dair her şey.

Kopatchinskaja'nın aynı zamanda, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile çalışmaları da var.

Sanatçı, hükümetin hedefinde olan Say'a sonsuz destek veriyor.

Pek çok ödülü olan Kopatchinskaja, ödüllere odaklanmadığını ve öğrencilik yıllarındaki keşfetme isteğiyle müziğini geliştirdiğini de sözlerine ekledi.

Haber: Gizem Güneş

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # istanbul # flamenko