CHP Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için ilkelerini belirledi

CHP'nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisinden kayyum karşıtlığı çıktı. Sistem için belirlenen ilkeler arasında suça bulaşan belediye başkanları için uygulanan kayyumun kaldırılması yer aldı. CHP'nin çalışmasında yeni bir merkezi yerel dengesinin kurulması önerildi.

CHP Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için ilkelerini belirledi

Ülkenin yönetim sisteminin değiştirilmesi önerildi. Önerinin içinden kayyum karşıtlığı çıktı.

CHP, son halini verdiği Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini parti Meclisi’ne sundu.

Konu ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken; yeni bir siyasete, yeni bir ekonomiye, yeni bir düzene doğru kararlılıkla yürüyoruz'' dedi.

CHP Parti Meclisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini görüşmek üzere parti genel merkezinde toplandı.

Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu Toplantıda sunum yaptı. Alınan karar gereği, sistem önerisi raporuna son şeklini verme kararı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakıldı.

Toplantıda sistem içim 29 ana ilke belirlendi. 20'inci maddedeki ilkede başta terör olmak üzere suça bulaşmış belediye başkanlarına yönelik yapılan kayyum uygulamasını kaldırılması yer aldı.

İlkeler arasında yargı alanında da düzenlemeler öngörüldü.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # muharrem erkek # CHP parti meclisi # kayyum # raporu # İbrahim Kaboğlu # Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem