Ölümcül virüste bilanço artıyor: 213 ölü

Çin’de koronavirüs nedeniyle can kaybı 213'e yükseldi. Virüs ABD'de ilk kez kişiden kişiye bulaştı. Çin lideri Halk Kurtuluş Ordusu’na koronavirisün engellenmesi için mücadeleye katılma talimatı verdi. Çin'in insanüstü bir mücadele yürüttüğünü belirten Dünya Sağlık Örgütü, diğer ülkelerin hazırlıksız olduğunu belirterek "uluslararası acil durum" ilan etti.

Ölümcül virüste bilanço artıyor: 213 ölü

Koronavirüs Çin dışına taşındı, acil durum ilan edildi.

Vuhan ve Çin genelinde salgın yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 213'e çıktı.

Çin Cumhurbaşkanı Xİ Jinping, Halk Kurtuluş Ordusu’nun Wuhan’daki çalışmalara katılma talimatı verdi. Çün Ordusu, Wuhan’da inşaat halindeki özel görevli Huoshenshan hastanesinde görev alacak.

İki günde inşaa edilan koranavirüs hastanesi dışında askeri hastaneler de hastalara bakacak.

Hastaların askeri hastanelerde de bakılacağını söyledi. Bu arada Çin Türkiye'den 200 milyon maske talep etti. Talebi karşılamak için fabrikalar 24 saat mesaiye başladı.

Dünya Sağlık Örgütü, İsviçre'nin Cenevre kentinde toplandı. 15 üyeden oluşan komite "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan edildiğini duyurdu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus (TEDROS EĞDAĞNOM GHEBREİYİSIS), Küresel acil durum ilan edilmesinin nedenini "Temel sebep Çin'de olup bitenler değil, diğer ülkelerde olanlar" ifadesini kullandı.

Ghebreyesus (GHEBREİYİSIS), Çin ile ticari aktiviteleri ve ülkeye yapılan seyahatleri kısıtlamaya yönelik önlemler için hiçbir gerekçe olmadığını söyledi.

Öte yandan ABD'de koronavirüs alarmı verildi. Yeni tip koronavirüsün ilk kez kişiden kişiye bulaştığı duyuruldu.

Yetkililer Çin'in Vuhan kentinden Chicago'daki evine dönen bir kadının, virüsü eşine de bulaştırdığını açıkladı. ABD'de koronavirüs taşıyan hasta sayısı 6'ya ualştı.

İtalya'da 27'si Türk , 751'i Çinli 6 bin yolcu taşıyan Costa Crociere şirketine ait kruvaziyer, koronavirüs şüphesi ile karantinaya alındı.

İtalya'nın güneyindeki Civitavecchia Limanı'na demirleyen gemide yapılan incelemede koronavirüse rastlanmadı.

Kruvaziyerde seyahat eden Çinli çifttin hastanede tedavileri sürerken, tedbir amacıyla gemide tutulan yolcular tehliye ediliyor.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # çin # virüs # Vuhan # 2019nCoV # Ulusal Sağlık Komisyonu