Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: Sızma girişimini Hakurk'tan yapıyorlardı

Hakurk, Kandil, Avaşin-Basyan, Zap, Metina... Terör örgütü PKK kamplarının bulunduğu bu bölgeler de özellikle de Hakurk'taki operasyonlar hız kazandı. Peki Hakurk'un özelliği ne? Diğer kamplarda neler oluyor. Uzun yıllar Güneydoğu'da görev yapan, önemli operasyonlara katılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, bu kritik sorulara yanıt verdi. "TSK orayı gider dağıtır" diyen deneyimli komutan "Siyasi irade" vurgusu yaptı

Terör örgütü PKK, son yılların en büyük darbesini alıyor. 4 yıldır aralıksız örgütün Kandil, Hakurk, Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan ve Sinath Haftanin kampları vuruluyor. Örgütün yıllarca yapılandığı, Türkiye'ye saldırdığı kampları artık onları gizleyemiyor. TSK'nın etkin operasyonları teröristlerin sonu oluyor. Son gelişmeleri Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz değerlendirdi.

Hakurk kampı son bir buçuk yıldır yoğun bombardırman altında.

Daha öncede Hakurk'a operasyon yapıldı, ancak 10 Mart'ta başlatılan operasyon diğerlerinden farklı bir anlaşıyla yapılıyor. Teröristin saldırması beklenmeden TSK harekete geçiyor..

Hakurk ile Kandil çoğrafi konum itibariyle birbirine bağlı. Peki Hakurk operasyonu "Kandil'e hazırlık mı ?" Deneyimli komutana göre Kandil için daha vakit var.

Ersöz, PKK'nın kamp sayısı ve yapısına ilişkin de hatırlatmalar yapıyor.

Terör örgütü PKK'nın ikinci Kandil olarak nitelendirdiği ve Amerika desteğiyle teröristlerin yerleştirildiği Sincar da TSK'nın hedefinde...

Kandil ve Sincar'a operasyon için şartların oluşması gerekiyor. Ersöz bölge ülkeleriyle işbirliği yapılması gerektiğini vurguluyor.

HABER: LALE DELİDAĞ

KAMERA:ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

# pkk # kandil # hakurk # Levent Ersöz